Какво е библиотека за ергономични носилки ?

24.06.2021

Библиотеките за ергономични носилки имат важната задача да дадат ценни съвети и насоки относно бебеносенето. Моето мнение, базирайки се на опита ми като майка и консултант, е, че всеки информиран родител предпочита носилка не защото е модерно, а защото съществуват редица изследвания на медицински специалисти, които доказват необходимостта, значимостта и ползите от контакта кожа в кожа.

Мога да обобщя основната роля на библиотеката за ергономични раници и слингове по следния начин:

  • да поддържа цветна палитра от разнообразни марки и модели носилки;
  • да дава правилните препоръки, за подходящите носилки;
  • да ви даде възможност да изпробвате или да наемете подходяща за вас и вашето дете носилка.

В моята библиотека за ергономични носилки „Слингомания“ можете:

  • да дойдете със собствен слинг и да тренирате различен вид връзвания, за да се научите да го използвате, и да ви бъде удобно и приятно;
  • да дойдете без слинг, да наемете или закупите такъв. Моят съвет е преди закупуване да получите консултация за употреба, но може да си изберете носилка, без да е задължително да използвате консултантските услуги, отнасящи се до начина на употреба. В моята библиотека предоставям опция да изпробвате различни носилки (слингове и ергономични раници);
  • да наемете носилка за определен период от време (седмица, две, три) и да решите дали избраната от вас е достатъчно удобна и си заслужава инвестицията, която ще направите.

Ако сте начинаещи бебеносещи, библиотеката за ергономични носилки ще ви предостави прекрасна възможност да се запознаете с тънкостите, свързани с ергономичните раници и слингове.


Какво да очаквате от бебеносещите консултации и библиотеката за ергономични носилки?


В библиотека за ергономични носилки - “Слингомания” ще се срещнете преди всичко с обучени специалисти, които са наясно какви са предимствата от бебеносенето. Те са професионални консултанти, които ще ви въведат в света на бебеносенето. Ролята на консултанта не е просто да ви помогне да изберете правилната носилка, да се научите как да бебеносите, а и да ви съдейства да разберете ползите и ограниченията на бебеносенето. Точно това е и моята мисия вече над 4 години като бебеносещ консултант: да помагам и подкрепям родителите по пътя им, да разпространявам сред повече хора концепцията за благотворното влияние на бебеносенето, благодарение на което родителите създават връзка със своите деца, основана на усещане за сигурност, спокойствие, пълнота и закрила.

Какво да очаквате от библиотека за ергономични носилки “Слингомания” при лична среща?


Ускореният начин на живот ни кара да потърсим бързи и лесни отговори на въпросите си в изобилието от информация, което се предлага онлайн. Това има своите плюсове, но по мое мнение, развитието на децата ни от ранна детска възраст е индивидуална и към бебеносене е добре да се пристъпи след консултация със специалист в тази област.

По време на личната ни консултация в библиотеката за ергономични носилки, ще ви бъдат предоставени демо кукли, чрез които ще може предварително да тренирате поставянето и разполагането на детето в слинга. Уверявам ви, че точно това упражнение, осъществено с моя помощ, ще ви даде по-добро самочувствие и ще минимизира притеснението ви, свързано с липса на практически опит и знания. С настъпването на момента куклата да бъде заменена с новороденото, вие ще бъде подготвени и ще успеете най-точно да се справите с бебеносенето и да нагласите най-удобната позиция за вашето тяло и това на детето ви.

Друга важна причина да изберете консултация в библиотека за ергономични раници е и фактът, че ще тествате на живо слинг или раница, които максимално ще пасне на вашите нужди. Бихте могли да изпробвате с допир различни материи, да подберете най-подходящия десен, цвят и как оптимално да използвате функциите на раниците.

Смея да твърдя, че при живия контакт усещането е несравнимо и за двете страни. Също така той намалява риска от непрестанно наемане на слинг или раница, защото с моя помощ ще изберете носилка спрямо спецификите на вашето тяло и нужди. Освен това ще ви дам препоръки как да използвате функциите на раницата или слинга и винаги съм на разположение през наемния период, за да помогна за донастройване на тестваната носилка.


Какво можем да направите, ако във вашия град няма библиотека за ергономични носилки?


Можем да потърсите подкрепа онлайн. Библиотека “Слингомания” предоставя опция за изпращане на носилки с избрана от вас куриерска фирма. В случай че ергономичната раница или слинг се изпращат и връщат по куриер, наемателят плаща тези разходи. Периодът за наемане се уточнява предварително с бързо попълване на онлайн формуляра за заявка. Ако желаете, може да удължите времето за наем, при условие За целта е необходимо да се свържете с нас преди изтичането на уговорения предварително срок. Връщането може да се осъществи чрез куриер или лично на адреса на “Слингомания” след изтичане на наемния период.


Ергономичните носилки, давани под наем, са готови за употреба и в отлично състояние. Като наемател вие имате право да проверите това състояние и да решите дали ще вземете носилката. Същото важи и при връщане, вие носите отговорност да върнете раницата или слинга в същата форма, в която сте я/го получили. За целта е нужно да използвате носилката спрямо указанията, които сте получили от своя консултант по бебеносене и производител. Това ще гарантира нейното запазване, но и безопасността на бебето.

Отделно от това не е препоръчително да се пуши по време на ползване на наетия слинг или раница. Тютюнопушенето може да увреди тъканите на носилката. По тази причина, ако сте пушач или в дома ви се пуши, е задължително да информирате библиотеката за този факт. Освен от цигарен дим носилките трябва да бъдат пазени и от контакт с домашни любимци.

Заповядайте в моята библиотека за ергономични носилки, намираща се в гр. София, на ул. Иларион Макариополски 6, за да се видим на живо и да си поговорим повече за бебеносенето или заявете своята онлайн консултация с формата по-долу.

Сходни публикации

tag