Консултации по бебеносене

Слингомания започна своя път като русенската библиотека за ергономични носилки. Основана е от мен – Ани Събева, през месец март 2017 година. Главната ми цел като консултант по бебеносене е да разпространявам идеята за правилното носене, с какво то помага на подрастващите деца, какви са ползите и как родителите да определят най-подходящите носилки и материи, които да отговарят на техните нужди и тези на бебетата им.

Кое е правилното и безопасно ергономично носене? Защо ползването на кенгуру за бебе не е препоръчително и защо да изберете ергономична раница? Кои са подходящите носилки, в зависмост от възрастта и етапа на развитие на вашето бебе? Слинг или ергономична раница? Как да изберем най-подходящият за бебето продукт? Как да използваме личната си носилка?

Консултациите по бебеносене има за цел да ви даде отговорите на тези въпроси, адекватни за вас и семейството Ви. Освен това ще ви дадат един положителен и правилен старт в начинанието да носите детето си близо до себе си. След проведените консултации ще се почувствате уверени да използвате ергономични носилки за Вашето бебе и да се възползвате от удобството, което те осигуряват.

По време на личната консултация на родителите се предоставят демо кукли, за да може тя в реална обстановка да тренира разполагането на бебето в слинга. Повярвайте ми – именно това упражнение, с подкрепата на консултант, дава на жената самочувствие и премахва страховете, че ѝ липсват практически опит и знания. Когато настъпи моментът куклата да бъде заменена от истинското бебе, ръката на майката се справя с лекота – тя е придобила е памет именно по време на гореспоменатата подготовка на живо.

Друга важна причина да провеждам консултациите лично, е изборът на раница. Повечето раници имат много функции, а човек без опит, трудно би успял максимално точно да нагласи размера на различните ремъци. 

Какво е библиотека за ергономични носилки ?

Как и кога мога да запиша час за консултация?

Извършвам лични консултации в град София от понеделник до петък в офиса си на ул. “Иларион Макариополски” 6 между 12:30 и 16:30 часа, след предварителна уговорка на телефон: 0887 25 99 84.

Може да запишете час и чрез бутона на всяка страница ЗАПАЗИ ЧАС. Не забравяй да избереш град. Слинго-срещи са възможно и още в градовете - Видин, Сливен, Перник, Стара Загора.

Консултацията по бебеносене ще ни отнеме около час-час и половина. Хубаво е бебето Ви да е нахраненто, облечено леко и в добро настроение. Ако е необходимо на място може да накърмите/ нахраните от шише или смените пелените на бебето си.

Колко струва бебеносеща консултация?

  • Консултация за връзване на слинг (продължителност около 90 минути) – 30 лв.
  • Консултация за избор на ергономична раница и наем за една седмица (състои се в проба на налични към момента на консултацията ергономични раници) – 35 лв.
  • Консултация за правилната употреба на лична носилка (продължителност около 45 минути) – 20 лв.

Защо да ми се доверите?

Придобиване на квалификация – консултант по бебеносене

За да бъда максимално полезна и компетентна в работата си като консултант по бебеносене, не спирам да посещавам различни видове квалификационни курсове и да чета нова информация. Посетила съм няколко обучения на немското училище ClauWi Trageschule и практическо обучение по връзване на слинг към Babywearing Italia

След посещение на тези обучения за консултант по бебеносене, придобих следните знания и умения: 

  • Базова анатомия и невромоторно развитие;
  • Физиологични и психологични аспекти на развитието на новородено;
  • Асистиране на други при използване на различни техники за връзване на слинг;
  • Теоретични и практически упражнения с ергономични носилки;
  • Базова анатомия на новороденото – развитие на таза и гръбнака;
  • Практически умения за работа с недоносени и близнаци;
  • Използване на слинг по време на бременност, за отнемане от тежестта на корема.

Освен това е присъствала на различни конференци в София, Лондон и Будапеща, където има възможността да обмени знания и опит с водещи преподаватели и дейци в областта. Взема активно участие в разработката и подобряването на продукти на водещи марки ергономични носилки.

През 2020 година ми бе предоставена прекрасната възможност да повиша квалификацията си с обучения по кърмене към Национална Асоциация Подкрепа на кърменето и сън на новородено към Institute of pediatric sleep and parenting.

Призванието – консултант по бебеносене

Имам удоволствието да бъда консултант по бебеносене и в тази си роля да комуникирам с много бъдещи родители и такива, които вече са с едно или няколко деца. За мен това е призвание, което ми дава възможност да помагам със съвети и придобити знания на широк кръг от хора.

Благодарение на желанието ми да разширявам кръгозора си и да увеличавам компетенциите си, съм посетила различни конференции в София, Лондон и Будапеща. По време на тях получих възможност да обменя опит с водещи преподаватели, ентусиасти и дейци в областта на бебеносенето. За мен е чест да участвам активно в разработване и подобряване на водещи световни марки ергономични носилки.

В желанието си да предложа по-комплексна помощ в грижите за децата създадох програма “Спокойни бебета”. Това е “тренировъчен лагер за родители” без аналог, който има за цел да увеличи практическите умения в областта на бебеносенето, кърменето и спокойния сън на бебето. Програмата има три пакета – стандартен, базов и разширен. Повече информация за тях може да прочетете тук.

Предаване на любовта към бебеносенето

След като няколко години вече запознавам много нови и бъдещи родители с ползите от бебеносенето, реших, че е време да предам тази своя любов и към други хора в България. Родители и бъдещи професионалисти, които искат разпространят колко положително влияе бебеносенето във взаимоотношенията родители – деца, създавайки усещане за сигурност, спокойствие, пълнота и закрила. 

Вследствие на това мое желание, създадох специално обучение през 2020 година, което включваше теоретична и практическа част за това какво е да си консултант по бебеносене. След успешното му преминаване, библиотеката вече разполага със своите консултанти по бебеносене във Видин, Сливен, Стара Загора и Перник.