Послание до всички нови родители

29.05.2020

Скъпи, нови родители,

Днес отправям своето послание към вас. Нещата са по-трудни от колкото сте очаквали преди бебчето ви да се появи, нали? Никой не ви е казал какво наистина да очаквате....Чувствате ли се разкъсани между радост и отчаяние, вълнение и изтощение? Искам да ви кажа, че не сте сами. Много нови майки преминават през това. Процесът на майчинството е дълго пътуване, в което постоянно се учим.

Никога не се съмнявайте в инстинктите си да гушкате детенцето си или да отговаряте на неговите нужди. Вашето бебе изпитва интензивна нужда от близост. Така ще му помогнете да чувства сигурност в този нов за него свят. Това ще създаде увереност по-късно в живота му. Не е нужно да бъдете перфектни

Има толкова много противоречиви съвети за това кой е най-добрия начин да отгледате детето си и знам, че това е много объркващо. Направете това, което чувствате като най-доброто за вас и вашето семейство и открийте хората, които ще ви подкрепят в това.

Не забравяйте да се грижите и за собствените си нужди. Вашето здраве и щастие имат значение, точно толкова, колкото и на бебето. Не се страхувайте да питате

Бебеносенето може да ви помогне за всичко това! Всички имаме нужда да се чувстваме обичани и прегърнати, да бъдем свободни и да можем да задоволим нуждите на детето си от близост.Слинговете и ергономичните носилки не са толкова трудни за носене, колкото може да изглеждат. Всички сме били там и всички имаме нужда от помощ. Тук сме за вас.

Ваша,

Ани Събева

Сходни публикации

tag