За какво да гледаме при избора на слинг и ергономична раница за бебе: BCIA

09.01.2024

Има няколко „белега“ на качествените слингове и носилки за бебета. Когато правим своя избор, желателно е да видим, че тези белези са налице. Те са своеобразна гаранция за надеждността и безопасността на носилката. Това са: знак на BCIA, сертификат за съответствие с европейския стандарт EN 13209-2:2015, съответствие с ASTM F2236-16a, текстилните етикети, поддръжката на „позата М“.

Защо е важно логото на BCIA

BCIA е глобалната асоциация на индустрията за бебеносене. Зад това гръмко определение стои семпло обединение на организации за проектиране и производство на слингове и носилки за бебета, както и специалисти-обучители по бебеносене.

Кой участва в BCIA? Организацията е млада и обединява специалисти от сферата на бебеносенето. Тя помага всички нови продукти в тази област да са замислени и създадени безупречно – така че наистина да заслужават доверие. Все пак на слинговете и носилките поверяваме най-свидните и беззащитни – бебетата!

Е, добре, какво прави тази BCIA? Въпросната „индустриална асоциация“ работи съвместно с тестови лаборатории, изпитателни центрове, специалисти от фирмите за шиене на слингове, обучители и редица други специалисти – всякакви, чак до адвокати. Тя следи всички закони, касаещи бебеносенето. Това са регулации за безопасността на детските продукти, качеството на текстила, боите и оцветителите за детски стоки и т.н. Заедно с тестови лаборатории провежда изпитания. Изпробва платове, материали и готови, вече произведени носилки и слингове. Тестовете са най-различни. Те могат да включват дърпане и опъване на текстила, натоварване на шевовете, пране при различна температура. Обхващат дори изпробване на текстила на ниво нишка преди тъкането.

Логото на BCIA като цяло означава, че моделът, който виждаме, е произведен от организация, която влага качествени и изпитани материали и техники, че е подложен на тестове и изпитания за безопасност. Това е производител, който държи на името си, и предлага качествени и надеждни решения.

Сходни публикации

tag