Няма равна откъм настройване и комфорт: ергономична раница Neko Switch за бебе

20.01.2024

Безукорно, ненадминато удобство благодарение на прецизните настройки на всички параметри – такава е ергономичната раница Neko Switch за бебе. В нея дизайнерите не са пропуснали нито един аспект, който може да е важен за комфорта. Финият памучен текстил създава усещане за царствен разкош. Всички изисквания и стандарти за безопасност са покрити и надминати – и европейски, и американски, и глобални.

Ергономична раница Neko Switch е предназначена за носене на бебета и малки деца: с тегло от 3,5 кг. докъм 15 кг. Знаете обаче, че килограмите не са най-точният показател кога може да използваме ергономичната раница. Ориентираме се по-скоро по големината на платката. А със своята кройка тази раница ни дава сигурно и удобно носене до възраст около 18-24 месеца.

Детето може да се носи отпред, на гърдите, или отзад, на гърба. Освен това ергономичната раница Neko Switch ни предлага два начина за захват на презрамките към панела - за малки бебета, когато презрамките се захващат за колана и позволят на гръбната да поддържа естествената си "С"-образна извивка.

Разбира се, презрамките могат да се закачат и странично за панела – както сте виждали при други модели ергономични раници. Тази функция е подходяща тогава, когато детето свободно и самостоятелно може да се завърта от гръб по корем и обратно.

Безкрайни възможности за персонализиране

Всеобхватни и мъдро предвидени са всички функции за адаптиране и настройване с цел максимално удобство на Neko Switch. Тя се персонализира до такава степен, че да прилегне идеално на всякакво тяло.

Платката – текстилният панел, в който се поставя тялото на бебето – е широк около 40 сантиметра. В долната си част, която попада между коленете на бебето, ширината се регулира. Това става с тик-так копчета. Платката може да се свие, за да може в раницата да се постави и двумесечно бебе, чиито разкрач (от коляно до коляно) е съвсем малък.

Има пет възможни позиции на свиване. Това дава необходимата гъвкавост за настройване спрямо тялото на детето.

За целта са налице пет копчета тик-так:

Височината на платката може да се променя. Това става чрез мини-ремъци, които се спускат от презрамката надолу към платката:

Има и функция за допълнително скъсяване на самата платка посредством малко въженце, което набира страничния ръб на текстила. Така раницата може да се "смали", за да поеме най-малките бебета. Това е функция, която няма да видим при други модели.

Скрит ластик позволява стесняване на платката в зоната около врата на бебето. Това е важно, защото при най-малките бебета, които все още не могат самички да държат главите си изправени, е критично важно раницата да осигурява надеждна опора за вратлето. Чрез свиване посредством ластика дори на малко бебе няма да е прекалено широко и свободно около главата. Това е рядко срещан похват при раниците за бебеносене и е много ценна функция.

Качулката за бебето се прикачва чрез тик-так копчета:

Тя също може да се регулира. Така приляга добре на по-малки и на по-големи глави. За настройване свободните краища на качулката се фиксират към презрамките на раницата чрез еластични ленти, за да покрива тя главицата на детето:

Така главата на бебето е добре покрита и в същото време лицето е открито - детето може да диша свободно:

На самия ремък на презрамката има специални скоби, към които се захващат въпросните ленти, обтягащи качулката:

Лекота и лесно пренастройване

Всички стъпки за персонализиране на раницата са лесни, изпълняват се с лекота. Основните каратами са едри, леки за захващане с ръка и лесни за закопчаване и откопчаване.

Neko Switch може да се пренастройва с лекота и много бързо. Това позволява да бъде използвана от различни членове на семейството. Майки и татковци, братя и сестри, по-едри и по-дребни членове на семейството – всички могат да се редуват в носенето на бебето с една и съща носилка. Ако семейният бюджет е ограничен и раницата ще е една-единствена за семейството, то идеалният избор е Neko Switch .

В допълнение, презрамките на Neko Switch позволяват да бъдат кръстосани на гърба. Този похват е предпочитан сред хората с по-обли рамене.

Удобство за родителите

Освен да е удобна за бебето, раницата трябва да е комфортна и за родителите, нали?

Презрамките на Neko Switch са дебели, мощно подплатени. Така са меки при носене на бебето и не се впиват в раменете дори когато детето порасне и натежи.

Самата ширина на презрамката - 9,5 сантиметра – равномерно разпределя тежестта върху раменете. Тази особеност също е в посока лекота и комфорт при натежаването на детето.

Кройката пък е специално „извита“: презрамката не е абсолютно права! Тя преминава по гърба с плавен „завой“. Презрамките са сравнително дълги и този завой позволява те да останат на гърба и да не навлязат между мишницата и ръката дори на по-дребни носещи. Освен това извивката прави възможно презрамката да легне перфектно върху тялото на носещия, поемайки и разпределяйки теглото на бебето по най-добрия начин.

Сигурност и безопасност

При дизайна на Neko Switch за бебе са спазени всички стандарти и критерии за безопасност на бебетата, за ергономичност на позицията им по време на носене.

Изцяло покрити са европейският стандарт за безопасност на носилките за бебета EN 13209-2 2015 и американският стандарт ASTM F2236-16a. Тези два стандарта налагат редица изисквания за здравината на текстила, за безвредността на боите, за безопасността на самата кройка на носилката.

В допълнение, Neko Slings е сред членовете на глобалната организация на производителите на средства за бебеносене – BCIA. Тази организация също има своите критерии за безопасността на бебеносещите слингове и раници, включително дори за методите за тестване, които се прилагат в изпитателните лаборатории.

Не на последно място Neko Slings особено внимание се обръща на спазването на „позата М“ при носене на бебетата. За целта кройката на раницата позволява тялото на детето да „потъне“ дълбоко в седалката. Така крачетата му образуват „позиция М“. Тя е важна за предпазването от тазобедрена дисплазия:

Според бебеносещите родители, благодарение на разнообразните възможности за настройване и персонализиране раницата създава и ясно усещане за сигурност и безопасност. Лекотата, с която се правят малки промени с цел комфорт, е отлична и дава допълнителна надеждност.

Катарамите, макар да са лесни за закопчаване и откопчаване, са много сигурни и се нуждаят от солиден натиск, за да се откопчаят. Няма риск да се откопчаят по случайност.

Качествен текстил

Ергономичната раница Neko Switch бебешки размер е произведена от слингов плат. Той е 100% памучен, от устойчив памук, без примеси на други видове нишки. На допир материята се усеща мека и „луксозна“, приятно дишаща и проветрива.

В комплекта на Neko Switch има и текстилни смукалки. Те се фиксират към презрамките на раницата. Така детето може да ги гризе, вместо да гризе самите презрамки. Защо е нужно това? - По-лесно е често да перем малки късове плат, отколкото цялата раница.

Като стана дума за пране – Neko Switch се пере много лесно, със студена или хладка вода. Не се свива, не се раздърпва, цветовете са устойчиви.

Самите десени са главозамайващо много и всички до един красиви. Може да разгледате памучните десени тук.

Сходни публикации

tag