Слинг

След като вече сте решили, че искате да бебеносите, то следваща логична стъпка е да изберете най-подходящата ергономична носилка.

Поздравления, ако сте решили да изберете слинг, защото това е най-добрият избор за вашето новородено бебе. В тази категория от магазина може да разгледате различните видове слинг и марки, които предлагам. Този тип носилка е изключително подходящ както за новородени, така и за по-големи деца.

Видове слинг

В зависимост от възрастта на детето, неговите нужди и вашите желания, може да избирате от три основни видове слинг – еластичен, ринг слинг и тъкан слинг.

Тъкан слинг

Слинг шалът, произведен от тъкан плат, се предлага в разнообразни размери, който не се отнасят до килограмите на бебето, а до телосложението на майката. Тъканият слинг, който е дълъг 4,6 метра – размер 6, е препоръчителен за дами високи над 165 см., носещи следните номера дрехи: М, L, XL до 2XL. За по-дребни родители, е добре да се избере размер 5, който е 4,2 метра. Слинг от 70 см. се счита за класическа ширина. Има и марки, които предлагат по-тесни тъкани слингове.

Тъканият слинг шал предлага множество опции за връзване като корем в корем, на хълбок, на гръб. Възможностите за връзването зависят от състава, плътността и дължината на слинга. Тази носилка се препоръчва за носене както на новородени, така и на проходили деца.

Еластичен слинг

Еластичните слингове са универсален размер, но се различават по ширината, дебелината и вид на плата. От изключителна важност е еластичният слинг да може да бъде разтегнат по ширина, а не по дължина. Той е подходящ вариант за новородени, защото може да се сложи предварително и след това да се постави бебето. Това е по-удобна и лесна алтернатива за родителите с не толкова голям опит. Ако детето е родено с по-ниски килограми, тогава трябва да заложите на по-тесен слинг с по-тънка материя. Еластичните слингове са конфортни и безопасни за носеne до окло 7-8 килограма или през първите максимум 6 месеца.

Има и хибридни еластични слингове, които притежават оформено предварително място за новороденото, но не се препоръчват още в първите дни след раждането, защото не осигуряват нужната опора около врата на бебето.

Ринг слинг

Носилката от вида слинг, която още бих препоръчала за новородени бебета, е ринг слинг. Препоръчително е той да бъде изработен от тъкан слингов плат и да бъде с алуминиеви халки, а дължината му да е между 1,8 до 2,2 метра. Дължината се определя не от размера на детето, а от този на бебеносещия родител. Ширината на ринг слинга е около 70 см, които напълно стигат за здравото и безопасно поставяне на детето в носилката. През последните години производителите на ринг слингове ги правят по-тесни, за да улеснят родителите при носене на по-малките бебета.

Ринг слингът има доста предимства, сред които са неговото бързо поставяне. Тази носилка е къса, лесна за пренасяне и не заема много място. Тя дава възможност за носете в две позиции: корем в корем и на хълбок. Ринг слингът не се препоръчва при дълги преходи, защото ограничава движението на едната ръка на родителя и заради това не го препоръчвам за основна носилка с вече пораснало бебе, над 4 месеца.

Избор на слинг и техники за връзване

На пазара се предлагат множество видове слингове и марки. В моя онлайн магазин съм подбрала такива слингове, в чието качество лично съм се уверила. Може да видите всички опции за слинг, който подбрала, а ако имате нужда от консултация по техники за връзване – ще се радвам да ви съдействам.
В магазина на "Слингомания" предлагаме ергономични раници от слингов плат. Те се отличават със своята здравина, проветривост и удобство при поставяне. Всички предлагани от нас продукти са лично тествани от консултант по бебеносене и се отличават с високо качество и функционалност.

Ергономичната раница предлага множество предимства:

- заздравяване на връзката между родителя и детето,
- физическо и емоционално развитие на детето,
- положителен ефект върху езиковия прогрес и намаляване на риска от синдром на внезапна смърт при бебета и синдром на плоска глава.
За майките, ползите включват :

- възможността за кърмене по време на движение,
- увеличение на производството на кърма ,
- възможността да извършват домакинска работа, докато детето е в носилката.

При избора на ергономична раница, е важно да обърнете внимание на марката и сертификатите, които гарантират качеството и надеждността на продукта. Също така, трябва да отдадете значение на колана за кръста, който трябва да бъде практичен и подходящ за вашето телосложение. Важно е също да отбележите дали раницата разполага с регулируем панел. Той позволява настройване на ширината и дължината му, за да поддържа правилната позиция на тазобедрените стави на бебето.

Бебеносенето с ергономична раница е удобно както за родителите, така и за децата, но безопасността на детето трябва да бъде на първо място. Препоръчително е да се спазват няколко базови съвета, като освободите дихателните пътища на бебето, поддържате правилната позиция на главата и корема на родителя и бебето, и осигурите правилно позициониране на коленцата на детето.

Какво трябва да знаете за различните видове ергономични раници?

Има няколко важни неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на ергономична раница. Първото, което ви съветвам, е да се спрете на носилка от доказана марка. Ергономичните раници с високо качество като тези на Neko, Lenny Lamb, Isara, Little Frog, Huggyberry, Manduca и други притежават специален сертификат, удостоверяващ тяхната здравина и надеждност.

При избора на раница е важно да обърнете внимание и на колана за кръста. Той може да варира от по-мек до по-твърд и стабилен. Препоръчваме ви да изберете такъв, който след тестове да се уверите, че е практичен и подходящ за вашето телосложение.

Искаме да ви информираме повече за видовете ергономични раници, които имат регулируем панел. Това означава, че можете да регулирате ширината и дължината на панела чрез копчета, велкро ленти или ремъци, така че ергономичната раница да пасва идеално на вашето бебе и да поддържа правилната позиция на тазобедрените стави.

Защо да бебеносите с ергономична раница?

Бебеносенето с ергономична раница е изключително удобно за всички родители и подрастващите, но моят съвет е да не забравяте, че безопасността на вашето дете е на първо място. Поради тази причина, препоръчвам да се следват няколко базови съвета при избор на ергономична носилка:

- Дихателните пътища на бебето винаги трябва да са освободени, главата да се намира на около четири пръста отстояние от брадичката на носещия родител.
- Брадичката на подрастващото трябва да е в посока – нагоре.
- Коремите на бебеносещия и бебето трябва да бъдат прилепнали.
- Коленцата на малчуганът да са на по-голяма височина от таза и корема на бебеносещия.
- Ергономичната раница да достига максимално до първи шиен прешлен на детето и максимално в началото на мишницата му.
Ани Събева

Ани Събева

Автор и основател на Слингомания.

Продукти

Категории