Kакво се включва в ценообразуването на една раница и защо някои са по-скъпи от други?

10.06.2024

1. Материали: плат, катарами, ремъци – както като качество, така и като количество. Много пъти съм споделяла, че специално изтъканият плат е за предпочитане пред обикновения памучен такъв.
2. Сложност на изработка: дали се регулира самата раница и до каква степен. Раниците, които имат регулиране във височина и ширина предлагат по-дълъг диапазон за носене и обикновено са на по-висока цена.
3. Безопасност: преминати ли са тестове, притежава ли сертификати (ергономична позиция, за безопасност, тестове на материите, от които е създадена, багрена ли е с безопасни бои). NB! Сертификати катo GOTS &Hip dysplasia, сертификатите за килограмите, за които е тествана дадена носилка, са оказани на кутията.
4. Опаковка: някои раници предлагат аксесоари – смукалки и торбички от същия плат. Тези аксесоари обичайно не са с ниска стойност и е нормално, ако са включени към раницата, то крайната цена да е по-висока.
5. Бранд: по-големите марки имат сериозна реклама, но тя също влиза в цената.
6. Начин на продажба: зависи от позиционирането на търговеца – когато продуктът се продава в специализиран магазин за бебеносене, е трудно да получите голяма отстъпка, но пък получавате безплатна консултация от квалифицирани лица, помощ при поставянето и адекватна преценка за това дали изборът ви е подходящ.
А на въпроса – „По-добри ли са по-скъпите раници?“, отговаряме следното – Ако една раница е изработена от качествени материали или специално създадени за целта, тествана е за безопасност и притежава необходимите сертификати, има възможност да се регулира и дава опция за дълъг период на носене, плюс някои екстри като аксесоари, то, ДА – това е по-скъп, но и по-добър избор.

Всички раници в библиотеката и магазина на Слингомания може да разгледате тук.

Сходни публикации

tag