ТОП 10 житейски моменти, в които бебеносенето помага на всяка майка

08.10.2020
Топ 10 - Слингомания

 1.   Сутрешен тоалет
Когато денят започва в 05:20 ч.,е добре да поне да бъде качествено това ранобудно начало, нали? Нима има нещо по-хубаво от това да си измиеш зъбите и лицето без напрежение и непрестанно бързане – всички знаем отговора. Красивата усмивка, белите и здрави зъби са плод на малко воля и дисциплина, и разбира се, на ежедневна грижа за устната кухина. Бебеносенето ви да ва щастливата възможност да не правите компромис с тези толкова важни елементи от външния ви вид. Бебетата бързо-бързо разбират, когато ги оставим сами в стаята, и това е придружено със сърцераздирателен рев от страна на мъника и голям стрес за майката. Спестете си неприятните емоции, поставяйки бебето на гръб в слинг (след 3-4-месечна възраст) или раница (след 7-месечна възраст) и спокойно се освежете и погрижете за себе си. Красиви, тонизирани и със самочувствие – при това без да изпитвате вина към бебето.

 

2.       Едно кафе – сега и веднага, моля!
Ароматна кафе или чай след порцията освежаване – това е задължително!  За да изпиете ободряващата си напитка с удоволствие, за да се насладите на всяка глътка и да почувствате качествата на съставките ѝ, отново е време да се доверите на бебеносенето. Свободни ръце, щастливо сърце!

3.       Храна или трябва да оцелеете
С малко бебе на ръце храненето понякога е мираж – нямаме време или просто забравяме. Ядем на крак, намираме сандвича, който приготвихме сутринта, чак към 22:00 ч., докато прибираме поредния куп мръсни дрехи или пък съдове. За да сме в кондиция и да се грижим за малкия наследник, е задължително да сме в добро здраве. Да, тук вълшебната дума също е „бебеносене“. Хайде сега, седнете на удобно на масата и се нахранете като бял човек. Бон апети!

4.       Голямото дете и бебето
 По-голямото дете също има нужда от вас, независимо на каква възраст е. Как и кога да му обърнем внимание, след като бебето е постоянно в ръцете ни? Досещате се за отговора… Бебеносейки ще можете да обърнете нужното внимание на по-голямото дете и да играете, рисувате, четете, учите или просто ще си поговорите, за него е важно да прекара пълноценно време с мама. Така то ще знае, че все още е обичано и обгрижвано.

5.       Спорт и настроение – възможно е!
 „Отново във форма“ - това е голямо предизвикателство за всяка родилка. Иска ви се отново да обуете „онези дънки“, но нямате време да тренираме. Бебеносенето ни позволява да правим тренировки с постоянно растящ товар, клекове, напади и всички останали упражнения. Друга алтернатива на спортните тренировки са танците, бебеносейки в ритъма на танца се зареждаме с добро настроение, приятни емоции и стройна фигура. Тези моменти са истинско щастие и страхотно забавление не само за вас, но и за бебето.

6.      Пепеляшка у дома
 Да изперем, да сготвим, да изгладим, да изчистим – в момента, в който започнем, се озоваваме по средата на хаоса с бебе на ръце. Отново на помощ идва бебеносенето – така, когато имаме две свободни ръце, желанието да се доближим до анатомията на октопода ще се изпари мигновено. Бързо и чевръсто можем да приключим ангажимента към домашните задължения и да ги доведем до задоволителен резултат. Прахосмукачката и аспираторът приспиват неусетно малкото човече с монотонния си „бял шум“. Така успяваме с две неща едновременно: ура, бебето спи, а ние готвим или чистим. Когато малчо се наспи, можем спокойно да поиграем с  него без да мислим тревожно „Какво ще ядем довечера…“.

7.       Административни ангажименти, държавни и банкови институции
Тесни коридори, претъпкани кабинети, извиващи се опашки от хора - на всички ни се налага да използваме услугите на банки и държавна администрация в работното им време, в което и съпругът ви най-вероятно е ангажиран. Бебеносенето ни прави мобилни и лесноподвижни, от гише на гише, през каса и деловодство - всичко се получава плавно и с нормално темпо. Ако бебето огладнее, не се притеснявайте, можете да го накърмите дискретно в носилката.

8.       Разходки и хобита
Планината е красива и спокойна, но за съжаление е невъзможно да я покорим с количката, в която се клатушка бебето, затова ѝ се наслаждаваме отдалече или в най-добрия случай – гледаме снимки на приятели във Фейсбук и въздишаме. Слагайте бебето в носилката и смело напред! Когато бебеносите, е лесно да споделите любовта си към природата и планината с бебето, да го запознаете с тази ваша страст и любов. Бебето, сгушено в подходяща ергоносилка, е добре дошло и за домашния ви любимец – най-сетне ще бъде разходен, а каишката му няма да се оплита в колелата на количката.

9.       Шопинг – време е за удоволствие…
  Разходката в търговския център, бутайки тромава количка в тесните коридорчета с отрупани стелажи, ще ви накара да се почувствате, като „слон в стъкларски магазин“. С бебе в носилка обаче картината е съвсем различна - ще можете грациозно и ефирно да се разходите из магазините и да разгледате любимите дрехи, обувки и козметика. Е, шопингът е и в кварталния магазин, когато решите, че ще завъртите една вкусна мусака за домочадието… и установите, че нямате яйца и кисело мляко. Гушкаме бебето в ергоносилката и изприпкваме до магазина, ако имаме късмет, то може и да дремне по пътя за вкъщи, а вие спокойно да направите заливката на мусаката.

10.   Спокойствие, тишина и релакс
Неусетно, препускайки през спокойното ежедневие на майчинството, стигаме и до така желаната от няколко дни почивка. Колики, зъби, бебешки пубертет - познато ви е. Бебето обича и има нужда да е близо до вас, да усеща топлината на тялото ви и ударите на сърцето ви, за да е спокойно. Настанявате се на дивана със спящо бебе върху вас, но не можете да подремнете, защото има опасност малкият наследник да падне. Бебеносенето отново влиза в действие - връзвате бебето в слинга и заедно, спокойни и щастливи, се отпускате в сладка дрямка. Разбира се, можете да приспите малчо и в раница. Сега е моментът да си пуснете любимия сериал или да отворите онази книга, за която все няма време. Успех!

Aвтор: Михаела Заркова 

от библиотека Прегърни ме със Слингомания в гр. Пирдоп

Сходни публикации

tag