Сигнали за сън на новородено

В днешно време ние се срещаме с новородено за пръв път, едва когато самите ние си го родим. Въпреки, че ние търсим еднаквост в бебетата, то те могат да бъдат различни и това още повече ни обърква. Всички новородени, обаче, са много слаби и бързо се уморяват. Още по-бързо минават от една фаза на лека раздразнителност и умора до преумора и превъзбуда и ако ние не познаваме добре сигналите, които бебето ни дава и не реагираме с приспиване на време, то дремките са кратки, хаотични и недостатъчни.

Време е за "нанкане"? Макар детето да не може все още ясно да изрази своите желания чрез думи, ние можем да се ориентираме лесно и бързо в обстановката. Наблюдавайте своето бебе за:

Момента, в който губят интерес и фокус над това, което сте правили. Очите блуждаят и погледът е празен тези ранни признаци ще ви покажат, че е време да се ориентирате към поредната дрямка.

Ако детето си търка очите, дърпа си ушите, раздразнително е и се прозява, очите са зачервени,то бебето ви има нужда веднага да заспи.

Ако не сте успели да усетите момента и да преминете към режим сън в някой от горепосочените моменти, то сте закъснели и ще имате неприятности и много плач. Щом бебето започне неистово да плаче, да се се бонтува и да рита, и опъва крачета и ръчички, определно трябва да започнете с приспиването по-рано следващия път.

Сходни публикации

tag