Носене на гръб

04.05.2019

Носенето на бебе на гърба изглежда предизвиква както интерес, така и малко страх в родителите. Въпреки, че носенето на гръб е един от най-удобните начини, даващ несравними възможности - свободни ръце и безопасност за бебето от това, което правите - изглежда, че това е една от най-обезсърчаващите позиции за родителите. Често родителите изпитват несигурност при поставянето на детето на гръб с раница или слинг.

Носенето на гръб може да се превърне в незаменим инструмент при пазаруване на хранителни стоки, пране, приготвяне на храна, грижа за домашни любимци и тн. Това също е идеално решение за бебето, което може да наблюдава света около него или да поспи, докато ви работите вкъщи, навън или в офиса. 

Важно е да знаете, че със слинг може да сложите бебето си на гръб още от пеленаче на два-три месеца. Преди това е хубаво да имате опит или да сте тренирали с кукла или плюшена играчка, за да придобиете сръчност, умения и смелост. Подходящо връзване за новородено на гръб е Rucksack ,използвайки тъкан слинг. Еластичният слинг не е подходящ за носене на гръб.

Кратко видео
Ако все пак сте решили да сложите детето на гръб с раница или онбухимо, моля ви да изчакате поне, докато то може да седи самостоятелно. Това е обикновенно след 6-ти месец. Важно е да носите детето си на гръб и знам, че това носи определен дискомфорт за много от вас, но има причини:
1. Трябва да знаете, че и вие и детето виждате по-добре, когато то е на гърба ви. Това носи допълнително спокойствие.
2. Много бързо ще се научите да усещате какво се случва с вашето съкровище и без да го виждате, но за ваша сигурност може да си вземете джобно огледалце и да поглеждате.
3. Тялото ви не е конструирано да носи този извънреден товар и обем отпред когато детето премине 8-9 кг и 70 см и започва да компенсира. Това неизбежно повлиява на стойката и походката ви.
Ние сме насреща за консултации. Следете и за бебеносещите срещи. 

Сходни публикации

tag