Носене на гръб

22.05.2019

Опитвайте да носите бебета си на гръб.Така техните размери и килограми няма да пречат на вашата видимост или стойка, няма да изпитвате напрежение в кръста и определено няма да промените походката си.

Важно е да знаете, че със слинг може да сложите бебето си на гръб още от съвсем малко - на 1 или 2 месеца. Преди да започните опити, обаче, е хубаво да сте тренирали с кукла или плюшена играчка, за да придобиете сръчност, умения и смелост. Подходящо връзване за новородено на гръб е Rucksack. Еластичният слинг не е подходящ за носене на гръб. Слингът с халки може да бъде използван, но само от опитни бебеносещи. А ако все пак сте решили да сложите детето на гръб с раница или онбухимо,препоръките са да изчакате докато то може да седи самостоятелно, това е обикновенно е след 6-тия месец. Важно е да носите детето си на гръб и знам, че това носи определен стрес за много от вас, но има причини:


1. Трябва да знаете, че и вие и детето виждате по-добре, когато то е на гърба ви.
2. Много бързо ще се научите да усещате, какво се случва с вашето съкровище и без да го виждате, но за ваша сигурност може да си вземете джобно огледалце и да поглеждате.
3. Тялото ви не е контруирано да носи този извънреден товар и обем отпред когато детето премине 8-9 кг и 70 см и започва да компенсира. Това неизбежно повлиява на стойката и походката ви.
4. Бебето има повече пространство и се чувства по-добре в топлите летни дни.

5. Със слинг може да се носи по-високо, от колкото с раница,а това е важо, когато детето е малко.

Ако не се чувствате уверени или имате нужда от помощ:

Сходни публикации

Ани Събева

Ани Събева

Автор и основател на Слингомания.

Продукти

Категории

tag