Консултации

Слингомания започна своя път като русенската библиотека за ергономични носилки. Основана е от мен – Ани Събева, през месец март 2017 година. Главната ми цел като консултант по бебеносене е да разпространявам идеята за правилното носене, с какво то помага на подрастващите деца, какви са ползите и как родителите да определят най-подходящите носилки и материи, които да отговарят на техните нужди и тези на бебетата им.

Придобиване на квалификация – консултант по бебеносене

За да бъда максимално полезна и компетентна в работата си като консултант по бебеносене, не спирам да посещавам различни видове квалификационни курсове и да чета нова информация. Посетила съм няколко обучения на немското училище ClauWi Trageschule и практическо обучение по връзване на слинг към
Babywearing Italia

След посещение на тези обучения за консултант по бебеносене, придобих следните знания и умения: 

  • Базова анатомия и невромоторно развитие;
  • Физиологични и психологични аспекти на развитието на новородено;
  • Асистиране на други при използване на различни техники за връзване на слинг;
  • Теоретични и практически упражнения с ергономични носилки;
  • Базова анатомия на новороденото – развитие на таза и гръбнака;
  • Практически умения за работа с недоносени и близнаци;
  • Използване на слинг по време на бременност, за отнемане от тежестта на корема.

Освен това е присъствала на различни конференци в София, Лондон и Будапеща, където има възможността да обмени знания и опит с водещи преподаватели и дейци в областта. Взема активно участие в разработката и подобряването на продукти на водещи марки ергономични носилки.

През 2020 година ми бе предоставена прекрасната възможност да повиша квалификацията си с обучения по кърмене към Национална Асоциация Подкрепа на кърменето и сън на новородено към Institute of pediatric sleep and parenting.

Призванието – консултант по бебеносене

Имам удоволствието да бъда консултант по бебеносене и в тази си роля да комуникирам с много бъдещи родители и такива, които вече са с едно или няколко деца. За мен това е призвание, което ми дава възможност да помагам със съвети и придобити знания на широк кръг от хора.

Благодарение на желанието ми да разширявам кръгозора си и да увеличавам компетенциите си, съм посетила различни конференции в София, Лондон и Будапеща. По време на тях получих възможност да обменя опит с водещи преподаватели, ентусиасти и дейци в областта на бебеносенето. За мен е чест да участвам активно в разработване и подобряване на водещи световни марки ергономични носилки.

В желанието си да предложа по-комплексна помощ в грижите за децата създадох програма “Спокойни бебета”. Това е “тренировъчен лагер за родители” без аналог, който има за цел да увеличи практическите умения в областта на бебеносенето, кърменето и спокойния сън на бебето. Програмата има три пакета – стандартен, базов и разширен. Повече информация за тях може да прочетете тук.

Предаване на любовта към бебеносенето

След като няколко години вече запознавам много нови и бъдещи родители с ползите от бебеносенето, реших, че е време да предам тази своя любов и към други хора в България. Родители и бъдещи професионалисти, които искат разпространят колко положително влияе бебеносенето във взаимоотношенията родители – деца, създавайки усещане за сигурност, спокойствие, пълнота и закрила. 

Вследствие на това мое желание, създадох специално обучение през 2020 година, което включваше теоретична и практическа част за това какво е да си консултант по бебеносене. След успешното му преминаване, библиотеката вече разполага със своите консултанти по бебеносене във Видин, Сливен, Стара Загора и Пирдоп.

Консултации по бебеносене

Извършвам лични консултации в град София от понеделник до петък в офиса си на ул. “Иларион Макариополски” 6 между 9:30 и 16:30 часа, след предварителна уговорка на телефон: 0887 25 99 84.

Чрез формата за записване на час може да заявите слинго-среща с мен на живо или онлайн. Не забравяйте да изберете и град.

Цените за среща с консултант по бебеносене са:

  • Консултация за връзване на слинг или избор на подходяща носилка (продължителност около 90 минути) – 30 лв.
  • Консултация за избор на ергономична раница и наем за една седмица (състои се в проба на налични към момента на консултацията ергономични раници) – 35 лв.
  • Консултация за правилната употреба на лична носилка (продължителност около 45 минути) – 20 лв.
Ани Събева

Ани Събева

Автор и основател на Слингомания.

Продукти

Категории