Каква ергономична носилка от Neko Slings да избера

08.04.2021

На българския пазар марката Neko  Slings представя голямо разнообразие от ергономични носилки - еластичен слинг (виж тук), носилка тим май тай/мей тай (виж тук), хибридна ергономична раница виж тук  и два модела ергономични раници Switch & Start

Вече съм ви представяла слинговете им в статията Кой слинг да избера- еластичен слинг или тъкан.

В тази статия ще обърнем внимание на структурираните носилки на марката, а именно май тай и хибридна носилка.

Май/мей тай слинг 

Този тип носилка няма катарами, ремъци и компчета. Състои се от дълги неподплатени презкрамки и дълъг колан, които се връзват,и структурирана регулируема платка. Презрамките са широки в основата си, така че да могат да обхваната цялото рамо на носещия и добре да разпределят тежестта на товара. Към гърба те стават по тесни, но са достатъчни широки,че да покрият целия гръб, така че и той да се включи в носенето.

Платкат се регулира с велкро лепенка , която се залепя за колата. Минималната ширина на платката е 20 см, а максимална е 40. Във висошина и при врата на бебето се регулира посредством въженца. Така тази носилка може да се регулира и да пасне дори и на малко бебе с минимални размери 54 см и 4 кг.

Коланът  подобно на раницата Neko Start и за разлика от Neko Switch и хибридната раница на марката е добре подлатен и мек.

ХИБРИДНА НОСИЛКА = ХИБРИДНА РАНИЦА

Хибридна раница

Хибридната носилка на Неко се различава от май тай носилката по колана и презрамките. Тук колана е извит и твърд, а ширината на платката се регулира с тик-так копчета. Коланът не се връзва, а се закопчава с катарама, което носи допълнително бързина и удобтво.

Презрамките в основата си са подплатени и широки, могат да се носят като раница или разперени по цялото рамо като май тай. Подплатените презрамки и твърдия колан дават допълнително чувство за упора и смело мога да твърдя, че тази носилка е много подходяща и за по-големи и тежки бебета.

Сходни публикации

tag