Европейската седмица на бебеносенето

06.05.2019

Европейската седмица на бебеносенето е ежегодна седмица, през която европейските граждани празнуват заедно бебеносенето в техните местни групи. През тази седмица се обръща повече внимание на бебеносенето, споделят се снимки от ежедневието или от организира по случая събития, събират се бебеносещи родители, играят се онлайн игри, а производители и търговци традиционно правят отстъпки на техните продукти. Това е съвместен проект, които се организира от бебеносещи в цяла Европа.

През 2017 фразата "I carry you always"- "Аз винаги те нося" беше избрана и преведена на всички европейски езици и диалекти, а за да отбележим, че празнуваме използвахме #EBW2017.

През 2018 беше избрана фразата "Carrying Connects"- "Бебеносенето свързва" и беше преведена на всички европейски езици и диалекти, а за да отбележим, че празнуваме, използвахме #EBW2018.

През 2019 преведената фраза е "The Joy of Babywearing" - "Радостта от бебеносенето" . Седмицата на бебеносенето започва на 6 май и приключва на 12 май. Споделяйте радостните мигове с hashtag #EBW2019

Didymos всяка година тъче уникален слинг, посветен на бебеносещата седмица. Тази година той изглежда така:
https://www.didymos.com/en/Babywearing/DIDYMOS-Baby-Wrap-Sling/Limited-Editions/Baby-Wrap-Sling-The-Joy-of-Babywearing-EBW-2019.html

През 2020 година Европейската седмица на бебеносенето мина под темата „четвъртият триместър и след това“.

Четвъртият триместър е понятие, използвано за описване на първите няколко месеца от живота на новото семейство след раждането на бебето. Бебетата се раждат с голяма нужда от непрекъсната физическа близост, за да завършат развитието си в социални човешки същества. След интимната връзка на първите три триместъра отвътре, четвъртият триместър е интимната връзка, на която детето се радва с основните си болногледачи отвън, държано и обгрижвано интензивно през първите няколко месеца след раждането. Този ценен етап е мястото, където взаимоотношенията започват да се развиват и бебетата се учат как да общуват; това е и мястото, където родителите започват да опознават своето бебе и как да посрещнат нуждите му и да реагират по подходящ начин. Това може да бъде интензивен и предизвикателен период за всички; но изграждането на тези връзки си струва за бъдещо здраве и щастие. Бебеносенето е един много полезен инструмент за поддържане на близкия контакт на семействата, като същевременно можете да продължите с ежедневието.

През 2021 година "В БЕЗОПАСНОСТ В РЪЦЕТЕ МИ"
Безопасността на децата винаги е била от голямо значение за семействата. Колкото по-малко е детето, толкова повече грижи трябва да полагаме, но откакто избухна пандемията от COVID, опазването на всички наши близки е в центъра на всички наши мисли.
Къде другаде едно бебе би могло да се почувства най-сигурно, отколкото в ръцете на своя болногледач, защитено от тялото си, защитено от ръцете им, успокоено от топлината им и подхранвано от микробиома им? Непрекъснатият телесен контакт и нежното движение карат бебетата да се чувстват сигурни и ги успокояват. Всички ние, родителите инстинктивно знаем скоростта и темпото на движение, когато нашите бебета имат нужда от люлеене и настаняване.

2022 Нашето бебеносещо пътешествие

През 2023 година Европейската седмица на бебеносенето #EBW2023 е посветена на аспектите на бебеносенето. Бебеносене по време на бременност, бебеносене на недоносено или бебе, родено с ниско тегло, кърмене и бебеносене, носене на близнаци.Бебеносенето не е само удобен начин за пренасяне на бебето, но и има множество други ползи за здравето и развитието на детето. Например, носенето на бебе може да помогне за укрепването на връзката между родителите и детето, както и за стимулирането на сетивата и развиването на координацията и баланса на бебето.

Една от големите предизвикателства, свързани с бебеносенето, е да намерим правилната носилка, която да отговаря на нуждите на бебето и на родителите.

Бих искал да подчертая важността на подкрепата и информацията, предоставяна на родителите по време на бебеносенето. Всеки един опит може да бъде различен и е важно да се чувствате уверени и подкрепени от страна на експерти или други родители, които имат опит с бебеносене. В крайна сметка всеки опит е уникален и трябва да бъде приспособен към нуждите на конкретното семейство.

Сходни публикации

tag